“Uw business, mijn focus”

Over Marjolijn

Leveranciers en afnemers van IT producten en IT diensten juridisch ondersteunen. Dat is de kern van mijn dienstverlening. Met meer dan 20 jaar ervaring in de advocatuur en het bedrijfsleven kom ik snel tot een analyse en een oplossing. Een oplossing met maar één doel: toegevoegde waarde bieden aan mijn cliënt. Want een goed juridisch advies of contract is een middel, geen doel op zich.

Ervaring en achtergrond

In 1998 ben ik gestart als advocaat in een brede commerciële praktijk bij een middelgroot kantoor. Tussen 2005 en 2012 heb ik als bedrijfsjurist bij een internationaal IT bedrijf gewerkt.  Daar heb ik veel ervaring opgedaan het met opstellen en uitonderhandelen van complexe IT contracten en compliance.

Omdat de dynamiek van de advocatuur bleef trekken ben in 2012 teruggekeerd in de advocatuur om   een praktijk in IT- en privacyrecht op te bouwen. Per 1 juni 2016 ben ik de uitdaging van het ondernemerschap aangegaan en mijn eigen kantoor in Utrecht begonnen.

Naast mijn dagelijkse werk als advocaat ben ik gastdocent aan de Erasmus Academie (postacademisch onderwijs) en extern Functionaris voor Gegevensbescherming.

Opleiding en lidmaatschappen

In 2013 heb ik de Grotius specialisatieopleiding Informaticarecht gevolgd.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR), de Vereniging voor Informatierecht Advocaten (VIRA) en de Vereniging Privacyrecht (VPR).

Expertise

IT recht staat voor de juridische aspecten van de ontwikkeling, exploitatie en het gebruik van software, hardware en data(banken). Als data persoonsgegevens bevatten stelt het privacyrecht bovendien strenge eisen aan het verwerken hiervan. IT- en privacyrecht kunnen complex zijn door de vele (Europese) wetten en rechtspraak. Het is mijn uitdaging pragmatisch te adviseren, zodat het recht voor cliënten werkbaar blijft. 

Lees verder

Diensten

Vanuit het centrum van Utrecht help ik cliënten in heel Nederland en het buitenland. Flexibel en klantgericht. Ook voor wat betreft de vorm van de dienstverlening. Geen cliënt is immers hetzelfde. Start-up, scale-up of multinational, hun behoefte en budget verschilt sterk. Ik werk voor elk segment en kan een passend voorstel voor ondersteuning doen. Waar nodig met inschakeling van andere specialisten uit mijn netwerk.

Lees verder

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Direct contact

“Marjolijn is a great partner in all legal transactions and issues concerning our business as a digital agency. Her advise is clear, to the point and constructive. Her knowledge on agile working and all related aspects exceed expectations time after time.”

Bart Robbenpartner Elastique

“Marjolijn heeft ons zeer bekwaam en vakkundig geholpen op het vlak van privacyrecht. Marjolijn helpt je zeer snel en denkt goed met je mee, heel plezierig om met Marjolijn te werken!”

Biba Schoenmakerinitiatiefnemer BroodfondsMakers

“Marjolijn is een deskundige advocaat met echte kennis van de ICT-wereld. Hierdoor kan zij zich goed verplaatsen in onze probleemstellingen en ons van kundig advies voorzien. Wat vooral opvalt is dat zij werkelijk meedenkt en verder kijkt dan strikt de vraagstelling. Ze is snel en adequaat. Daarnaast heeft Marjolijn een fijne persoonlijkheid waardoor de communicatie prima verloopt.”

Gert van Oeldirecteur VOICT

“Marjolijn heeft alle eigenschappen die je graag wilt zien in je advocaat!”

Hikmet Öncedirecteur Qbil Software

“Vakvrouw, uit het juiste hout gesneden en ontzorgt!”

Norberth Verhoevendirecteur PW Consulting